- مجموعه: برای زندگی بهتر
عوامل زیستی و روانی، هر دو در شاد بودن دخالت دارند
خیلیها ذاتا آدمهای شادی هستند. به هر بهانهای میخندند، وجودشان سرشار از انرژی مثبت است و همیشه و در هر شرایطی چهره شان متبسم است و برخی نیز کاملا برعکس... .
بررسی روانشناسان و روان پزشکان ثابت کرده است که عوامل زیستی و روانی، هر دو در شاد بودن دخالت دارند یعنی هم ژنتیک و محیط خانواده و هم جامعهای که در آن زندگی میکنیم، میتواند بر احساس شادمانی ما اثرگذار باشد، اما آیا ما میتوانیم انتخاب و تلاش کنیم که شادتر باشیم یا نه؟ و تا چه حد سبک زندگی و رفتاری که برمیگزینیم، تعیینکننده شادمانی ماست؟
دکتر رحیمنیا، روانپزشک، معتقد است: بسیاری از مطالعات نشان میدهد که نهایتا نگاه خود ما به دنیا، به خودمان و به آینده است که تعیینکننده میزان شادمانی ماست. بر این اساس، با تغییر نگرش میتوانیم زندگی شادتری داشته باشیم. فقط باید راهکارهای عملی برای شادتر زیستن را یاد بگیریم و آنها را به کار ببندیم.
این فلوشیپ اختلالات روان تنی تاکید میکند: یکی از مهمترین راههای شاد زیستن، آرزوپردازی، برنامهریزی و گام برداشتن در مسیر آرزوهای شخصی است. البته بسیاری از عوامل تعیینکننده شادی در اختیار ما نیستند (مانند نقشی که هورمونها یا مزاج در شاد بودن دارند)، ولی ما میتوانیم با تغییر در نگرش و عملکرد، سهم مهمی در شادزیستن خودمان داشته باشیم.
شادی در ژن شماست
بیشک نمیتوان منکر شد که بعضی افراد، ذاتا شادتر از دیگران هستند و با مسائل ساده، احساس سرخوشی و شادی میکنند و برخی دیگر، براحتی احساس شادی نمیکنند.
لاریجانی، روانشناس بالینی میگوید: در عین این که شغل ثابت، درآمد کافی و زندگی خانوادگی رضایتبخش، مولفههای مهمی در احساس شادی فرد هستند، اما تحقیقات زیادی نشان داده است که احساس شادی میتواند به زمینه ژنتیک فرد هم مربوط باشد. در واقع تا حدی احساس شادی به شخصیت و عوامل ژنتیک فرد برمیگردد. اگر احساس شادی نمیکنید الزاما اتفاق غیرعادی نیفتاده، اما راههایی وجود دارد که میتوان با کمک آنها احساس شادی خود را افزایش داد.
تلاش فراوان و توقع اندک
به گفته دکتر رحیمنیا، افرادی که برای کمترین تلاشهای خود، انتظارات فراوان دارند، کمتر از دیگران از زندگیشان راضی و خوشحال خواهند بود. پس اگر میخواهیم زندگی شادتری داشته باشیم، باید از توقعاتمان کم کنیم و بر سعیمان بیفزاییم.
لاریجانی میافزاید: باید به خودمان و تفریحات خاص خودمان و ورزش نیز بپردازیم. همیشه لازم است وقتهایی را برای این گونه فعالیتها بگذاریم. اشتغال زیاد به مسائل زندگی باعث میشود از تفریح کردن غافل شوید. پس در هر شرایطی که هستید، بخشی از روز را به تفریح و بازی اختصاص دهید.
با افراد شادتر در ارتباط باشید
یادتان باشد، افسرده دل افسرده کند انجمنی را یعنی شادمانی هم به اندازه افسردگی مسری است.
بر این اساس، دکتر رحیمنیا میگوید: افرادی هستند که مجاورت آنها به ما انگیزه و امید و اعتماد به نفس میدهد. معاشرت با اینها، گوهری گرانقدر است که ما را پر از انرژی میکند. یادمان باشد، ما هم در قبال دیگران همین وظیفه را داریم. گاهی با یک جمله زیبا میتوانیم اطرافیانمان را شاد کنیم؛ مثلا با گفتن نظر مثبتمان درباره زیبایی یا هوش یا متانت آنها یا این که مرتب به یادشان بیاوریم که چقدر دوستشان داریم.
لاریجانی در این باره میافزاید: ممکن است افراد خوبی اطراف شما باشند که از آنها فاصله گرفتهاید. ارتباط بیشتر با افراد صمیمی، حس آرامش و امنیت را بالا میبرد و باعث بهبود خلق میشود. پس دوستان خوب قدیمی را کنار نگذارید و با آنها حتی به صورت تلفنی در ارتباط باشید. از افرادی که به شما حس منفی میدهند، پرهیز کنید. آنها زندگی را برای شما سخت میکنند.
:: موضوعات مرتبط:
اجتماعی-انتقادی -پیشنهادی ,
علمی-فرهنگی -هنری-ورزشی ,
محلی-منطقه ای ,
,
:: بازدید از این مطلب : 808
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0